Onko yrityksessänne tulevaisuusajattelua?

Yrittäjä – kuuluuko tulevaisuusjattelu yrityksenne toimintakulttuuriin?

Tunnetteko megatrendit? Onko sinulla ja henkilökunnallasi aikaa ja innostusta seurata trendejä, etsiä heikkoja signaaleita tulevaisuuden muutoksista, seurata paitsi alasi kehitystä, myös maailman laajempia kehityskulkuja?

Mieti henkilökuntaasi, tiimiäsi ja yhteistyökumppaneitasi – seuraavatko he ja yrittävätkö he aktiivisesti ymmärtää tulevaisuuden muutosta?

Keskusteletteko tulevaisuuden kehityskuluista ja niiden avaamista mahdollisuuksista säännöllisesti, päivittäin – edes viikottain?

Jos vastasit ylläoleviin kysymyksiin kyllä, olette todennäköisimmin jo ennakoinnin edelläkävijä.

Jos jäit jonkun kysymyksen kohdalla miettimään, että mitenköhän sekin tässä kaiken keskellä toteutettaisiin, niin ehkä yrityksenne kaipaisi pientä tulevaisuusvalmennuksen antamaa piristysruisketta? Ehkä tulevaisuussafarin muodossa.

Ennakointi ei sinänsä ole vaikeaa ja sen avulla voidaan käydä käsiksi monenlaisiin haasteisiin yrityksen toimintamallin kehittämisestä tuotekehitykseen, yleiseen työskentelyilmapiiriin, konfliktinratkaisuun, yhteistyökumppanien kanssa tehtäviin neuvotteluihin. Käytännössä kaikkeen, missä rakennetaan tulevaisuutta.

Ole yhteydessä niin katsotaan miten voimme kehittää tulevaisuusajattelua ja ennakointia yrityksessänne – käytännön tasolle!